De vereniging

Arab Women’s Solidarity Association is een vereniging van vrouwen en mannen van Arabische, Belgische en andere origine. AWSA-Be is geïnspireerd door AWSA International, een vereniging die in 1982 in Egypte is opgericht door Nawal El Saadaoui, en is een seculiere en gemengde vereniging die zich inzet voor de bevordering van de rechten van vrouwen afkomstig uit de Arabische wereld, ongeacht of zij in hun land van oorsprong of een ander land verblijven.

De vereniging is onafhankelijk van welke politieke, godsdienstige of nationale richting dan ook. AWSA-Be werd in juni 2006 in Brussel opgericht, en moedigt vrouwen aan zich te bevrijden van elke politieke, sociale, economische en godsdienstige overheersing. AWSA-Be maakt deel uit van verschillende nationale en internationale netwerken en werkt projectmatig samen met meerdere verenigingen en organisaties. Daarnaast neemt de vereniging deel aan talrijke culturele evenementen, festivals en andere manifestaties ter bevordering van vrede, gelijkheid en rechtvaardigheid in de wereld.

Doelstellingen

  • Bewustmaking van de positie van vrouwen afkomstig uit de Arabische wereld en het bouwen van bruggen tussen de culturen.
  • Verbetering van het imago van vrouwen afkomstig uit de Arabische wereld n België en bevordering van hun contacten met de Belgische samenleving.

 

 

Waarden

De kernbegrippen van AWSA-Be meer

 

Het team

Het bestuur van AWSA-Be bestaat uit vrijwilligers van verschillende origine en met uiteenlopende beroepen. Meer

 

De partners

AWSA-Be heeft zich omringd met partners om van gedachten te wisselen en know-how te delen ten behoeve van projecten met een gemeenschappelijk doel. Meer