De vereniging

“Arab Women’s Solidarity Association- Belgium” is een vereniging van vrouwen en mannen van Arabische, Belgische of andere origine.
AWSA-Be is een seculiere en gemengde vereniging die zich inzet voor het bevorderen van de rechten van vrouwen afkomstig uit de Arabische wereld, zowel in het land van oorsprong als in het gastland. De vereniging is onafhankelijk in politiek, nationaal en religieus opzicht.

AWSA Club

Every 2 months, AWSA-Be offers a cultural agenda including events (litterature, theatre, music, dance, movies,...) about Women and the Arab World, in Brussels and his surroundings! 

To become a member of the AWSA-Club, please subscribe : awsaclub@gmail.com

 

 

Wallada bibliotheek

 

Wallada, de bibliotheek van AWSA-Be, biedt haar lezers (zowel leden als niet-leden) honderden naslagwerken, romans en rapporten over vrouwenvraagstukken en de Arabische wereld. Zij omvat talrijke bekende werken uit de Arabische literatuur, zowel bedoeld als ontspanningsliteratuur als om gericht onderzoek te doen. Er zijn wetenschappelijke studies beschikbaar, maar ook leerboeken voor kinderen. De zeer uiteenlopende bronnen en de verschillende talen dragen bij tot de rijkdom van de bibliotheek. U vindt er boeken in het Frans, Nederlands, Engels en Arabisch. Raadpleeg de catalogus online, via de website http://www.awsa.be/pmb/opac_css/?database=awsaewvnpmb voor een overzicht van de beschikbare werken.

Voor meer informatie : 02/229.38.63(64) - awsabe@gmail.com 

 

 


Pedagogische hulpmiddelen

 Sedert 2006 stelt AWSA-Be pedagogische hulpmiddelen voor aan verenigingen en hun publiek.

De belangrijkste doelstellingen ervan zijn:

– de interculturele uitwisseling bevorderen

– de rechten van de vrouw afkomstig uit de Arabische wereld promoten

– de emancipatie van de vrouw aanmoedigen en haar imago verbeteren

Volledige catalogus van de pedagogische hulpmiddelenhier