De vereniging

“Arab Women’s Solidarity Association- Belgium” is een vereniging van vrouwen en mannen van Arabische, Belgische of andere origine.
AWSA-Be is een seculiere en gemengde vereniging die zich inzet voor het bevorderen van de rechten van vrouwen afkomstig uit de Arabische wereld, zowel in het land van oorsprong als in het gastland. De vereniging is onafhankelijk in politiek, nationaal en religieus opzicht.

Binnenkort

Volg ons op Facebook!

18 december : Dag van de Arabische taal

Volg ons op sociale media!

Meer info over onze nieuwe leermiddelen

Meer info onver onze verschillende activiteiten!

 

Meer info over onze verschillende activiteiten!

 

Wallada bibliotheek

 

Wallada, de bibliotheek van AWSA-Be, biedt haar lezers (zowel leden als niet-leden) honderden naslagwerken, romans en rapporten over vrouwenvraagstukken en de Arabische wereld. Zij omvat talrijke bekende werken uit de Arabische literatuur, zowel bedoeld als ontspanningsliteratuur als om gericht onderzoek te doen. Er zijn wetenschappelijke studies beschikbaar, maar ook leerboeken voor kinderen. De zeer uiteenlopende bronnen en de verschillende talen dragen bij tot de rijkdom van de bibliotheek. U vindt er boeken in het Frans, Nederlands, Engels en Arabisch. Raadpleeg de catalogus online, via de website http://www.awsa.be/pmb/opac_css/?database=awsaewvnpmb voor een overzicht van de beschikbare werken.

Voor meer informatie : 02/229.38.63(64) - awsabe@gmail.com 

 

 


Pedagogische hulpmiddelen

 Sedert 2006 stelt AWSA-Be pedagogische hulpmiddelen voor aan verenigingen en hun publiek.

De belangrijkste doelstellingen ervan zijn:

– de interculturele uitwisseling bevorderen

– de rechten van de vrouw afkomstig uit de Arabische wereld promoten

– de emancipatie van de vrouw aanmoedigen en haar imago verbeteren

Volledige catalogus van de pedagogische hulpmiddelenhier

Theatervoorstelling "Quand Fatima se fait appeler Sophie" van Ali Bader

Het toneelstuk "Quand Fatima se fait appeler Sophie" 

Meer info hier en hier 

---------------------------------

Originele tekst (in het Arabisch) : Ali Bader

Regisseur : Laurence Katina / Decorontwerp : Noémie Breeus / Met : Nathalie Mellinger

Franse vertaling : Charlotte Cornet

Korte inhoud

"Quand Fatima se fait appeler Sophie" (Wanneer Fatima zich Sophie laat noemen)  is het ware verhaal van een jonge vrouw die het Midden-Oosten is ontvlucht kort na de zelfmoordaanslag van haar man. Zij komt illegaal naar België, waar zij een nieuw leven wil beginnen. Fatima observeert de Belgische vrouwen en wordt geleidelijk aan Sophie.Zij vertelt ons over haar reis die haar tot bij ons heeft gevoerd, haar leven daar en haar leven hier. Fatima/Sophie heeft haar referentiepunten verloren en kent geen remmingen meer, Hoe ver gaat zij in haar identiteitswaan? 

In dit verhaal komen essentiële kwesties aan de orde die te maken hebben met de positie van vrouwen, het seksueel geweld waarvan zij slachtoffer zijn, maar ook vrijheid, liefde, de relatie man-vrouw, integratie, dubbele identiteit en  talrijke andere thema's. 

Bestemd voor een publiek vanaf 16 jaar.
Bekijk, deel en like onze teaserhttps://www.youtube.com/watch?v=z11X_Vrdv_0

Facebookpagina :https://www.facebook.com/pages/Monodrame-Quand-Fatima-se-fait-appeler-Sophie-de-Ali-Bader/554283801342955?fref=ts

Pers dossier (FR)